На Пољопривредном факултету у Београду, 31. Маја 2023. године, одржан је завршни скуп пројекта „Остаци житарица из индустрије пива и самоникло јестиво биље као одрживи извори дадатака за производњу кекса са функционалним својствима“. Према плану и програму скупа одржана су следећа предавања: (1) Резултати пројекта „Зелени кекс“ ( предавачи: др Весна Антић, редовни професор и др Јованка Лаличић Петронијевић, ванредни професор, Пољопривредни факултет, Београд), (2) „Контрола квалитета у кондиторској индустрији“ (предавач: мр Зоран Милорадовић, специјалиста за безбедност производа, Р&Д Центар компаније Концерн Бамби а.д. , Пожаревац), (3) „Троп воћа и поврћа као сировина у кондиторској индустрији – How to turn waste into good taste?“ (предавачи: др Станислава Горјановић, научни саветник и др Снежана Жлатановић, научни сарадник, Институт за општу и физичку хемију, Београд) и (4) „Еколошки аспекти управљања отпадом из прехрамбене индустије и пољопривреде“ (предавач: др Малиша Антић, редовни професор, Пољопривредни факултет, Београд). Затим је вођена дискусија учесника и чланова пројектног тима уз послужење.

У прилогу можете пронаћи презентацију др Весне Антић.