Трећа радионица у оквиру пројекта „Остаци житарица из индустрије пива и самоникло јестиво биље као одрживи извори додатака за производњу кекса са функционалним својствима“ одржана је 30. Јануара 2023. године у хотелу ,,Хедонист”, Панчеву. Наш нескромни домаћин била је драга колегиница Јасмина Митревски, инжењер прехрамбене технологије, која је одржала и прво предавање, где нас је упознала са темом свог истраживања.

Према плану и програму радионице одржана су следећа предавања: (1) О Пројекту „Остаци житарица из индустрије пива и самоникло јестиво биље као одрживи извори додатака за производњу кекса са функционалним својствима“ (предавач: проф. др Весна Антић), (2) „ Брашно од дехидриране цвекле – потенцијани функционални додатак кондиторским производима“ (предавач: Јасмина Мртевски, инжењер прехрамбене технологије, Кућа здравља Олеа, Панчево), (3) „Антиоксидативни потенцијал кекса са додатком остатака житарица из индустрије пива и плодова зове и дрена “ (предавач Јелена Исаиловић) и (4) „ Матичњак и мајчина душица као функционални додаци храни“ (предавач: Дајана Савић). Након одржаних предавања рађена је сензорна анализа кексића са различитим уделом матичњака и мајчине душице, при чему су за мајчину душицу припремњене како слатке, тако и слане серије кекса. Затим је вођена дискусија уз послужење.