У R&D центру компаније Koncern Bambi a.d. у Пожаревцу, 13. Априла 2023. године, одржана је пета радионица у оквиру пројекта „Остаци житарица из индустрије пива и самоникло јестиво биље као одрживи извори дадатака за производњу кекса са функционалним својствима“. Према плану и програму радионице одржана су следећа предавања: (1) Пројекат „Зелени кекс” (предавач: проф. др Весна Антић), (2) „Значај кекса као носача функционалних састојака у исхрани“ (предавач: проф. др Јованка Лаличић Петронијевић) и (3) „Утицај додавања самониклог јестивог биља на антиоксидативни потенцијал кекса на бази пивског тропа“ (предавач: проф. др Небојша Пантелић). Након одржаних предавања рађена је сензорна анализа кекса на бази пивског тропа са додатком плодова дрена – 30%, зове – 15%, матичњака и мајчине душице – 5%. Затим је вођена дискусија учесника радионице и чланова пројектног тима уз послужење.